Woonkamer schilderen

Het schilderen van de woonkamer (living) is een belangrijke klus. Dit is immers de ruimte waar veel mensen de meeste tijd in huis doorbrengen. De living moet vooral lekker ruimtelijk, fris maar toch ook huiselijk en gezellig ogen.

Woonkamer schilderen

Kleur, soort verf en schilder voorbereidingen

Er zijn een aantal zaken van belang wanneer de woonkamer van een nieuwe lik verf wordt voorzien. Zo zal er een kleur moeten worden uitgekozen, een soort verf en zullen ook een aantal belangrijke voorbereidingen getroffen moeten worden om zo een net en optimaal resultaat te bereiken.

Kleur kiezen

Het is belangrijk om te kiezen voor een kleur die goed past bij de uitstraling die gewenst is in de woonkamer. Voor ruimtelijkheid kan er beter worden gekozen voor lichtere tinten, maar wanneer een wat meer knusse uitstraling is gewenst, dan kan er beter worden gekozen voor donkerdere tinten.

Welke soort verf?

De verf die het meest wordt gebruikt in de woonkamer is latex. Deze soort verf is relatief eenvoudig aan te brengen en daarnaast eenvoudig te mengen tot vrijwel alle kleuren.

Schilder voorbereidingen

Bij goed schilderwerk is goede voorbereiding een must. Zorg ervoor dat beschadigingen, gaten en speleten hersteld een gevuld zijn. Zorg ervoor dat je de juiste verfspullen in huis hebt en dat alles wat niet geschilderd dient te worden goed afgedekt wordt met folie en afplaktape. En wanneer er in de avond geschilderd moet worden, is ook goede verlichting erg belangrijk!

Living laten schilderen

Al met al is het schilderen van de woonkamer een flinke klus, niet zo gek ook dat veel mensen het schilderwerk dan ook over laten aan een vakkundige schilder. Deze werkt nauwkeurig, efficiënt en snel en heeft de klus in korte tijd geklaard!

Wanneer u voor het schilderen van uw woonkamer graag een schilder wilt inhuren, dan raden we u aan om geheel gratis en vrijblijvend offertes voor woonkamer schilderen aan te vragen. Deze kunt u vervolgens eenvoudig met elkaar vergelijken en kunt u gemakkelijk kiezen voor een schilder tegen de beste prijs!

Vragen

Dat mag altijd.

De kosten voor het schilderen van een woonkamer zijn uiteraard voor een groot deel afhankelijk van de grootte van de woonkamer. Daarnaast speelt ook de soort verf en de schildertechniek mee. Gemiddeld genomen liggen prijzen voor binnenschilderwerk tussen de €25 en €45. Door schilders te vergelijken kunt u eenvoudig besparen!
Jazeker. De schildersbedrijven die bij ons zijn aangesloten voeren zowel binnen- als buitenschilderwerk uit.
In de meeste gevallen zullen er gaten en scheuren in de muren en plafonds worden gedicht en waar nodig oppervlaktes egaal worden afgeschuurd. Dit werk kunt u zelf doen of het door de schilder laten uitvoeren. Door zijn vele ervaring heeft hij het voorbereidend werk zo gedaan.