Winterschilder

De schilderwerken aan de binnen- en zeker de buitenkant van het huis zijn met enige regelmaat toe aan een onderhoudsbeurt. Als u wilt profiteren van extra schilder kortingen, dan is het verstandig om een winterschilder in te huren.

Winterschilder

Schilderwerken in de winter periode

Winterschilders schilderen uw huis in de winterperiode. Dit is de periode van 21 november tot 21 maart. Schilders geven meestal aan of ze ook in de winter actief zijn, ze noemen dit ook wel '4 seizoenen onderhoud'. Deze schilders zijn dus het gehele jaar door werkzaam, en het gaat hierbij vaak om schilderwerken aan de binnenkant en buitenkant van een woning of pand.

De winterschilder is doorgaans te herkennen aan een logo. Dit logo is voortgekomen uit een initiatief van de brancheorganisatie voor schilders, ook wel bekend als Fosag. Dit logo mag ook alleen worden gebruikt door schilders die bij de Fosag aangesloten zijn. De naam 'winterschilder' op zich is niet beschermd, en mag dus door iedere schilder in gebruik worden genomen.

Buitenschilderwerk werd vroeger in de winter bijna niet gedaan. Maar tegenwoordig zijn er speciale verven ontwikkeld, waarmee er ook in de winter periode zonder problemen buiten kan worden geschilderd. Zo is er bijvoorbeeld ook verf beschikbaar speciaal voor gebruik bij lage temperaturen, deze verf droogt namelijk snel.

Korting bij winterschilder
Schilders verspreiden het werk graag over het gehele jaar, daarom geven veel schilders bepaalde kortingen in de winterperiode. Deze kortingen kunnen oplopen tot 30% van de normale schildersprijzen. Daarnaast zijn er ook schilders die in de winter bijvoorbeeld werken met dagkortingen, zoals één gratis uur schilderen.
 

Voordelen van een winterschilder

Het inschakelen van een winterschilder heeft eigenlijk drie fijne voordelen:

Voordelig: aantrekkelijke kortingen, oplopend tot wel 30 procent!
Minder overlast: de schilder zal dus in de winter te werk gaan, in deze periode zult u minder buiten zijn en vooral bij buitenschilderwerk heeft u dan dus minder overlast, van bijvoorbeeld steigers in de tuin.
Direct beschikbaar: de schilder kan vrijwel direct aan de slag omdat deze in de winterperiode meestal aanzienlijk minder opdrachten heeft.

Vergelijk hier geheel gratis en vrijblijvend offertes van schilders uit uw regio op prijs en kwaliteit en bespaar zo extra op kosten van een winterschilder!

Vragen

Dat mag altijd.

Ja. Een winterschilder doet zowel binnen- als buitenschilderwerk. De naam winterschilder is afkomstig van het feit dat deze het hele jaar door werkt, dus ook in de winter. Met speciale verf kan er ook in de winterperiode gewoon buiten worden geschilderd.
Prijzen van schilders variëren nogal. Gemiddelde prijzen liggen zo tussen de €25 en €50 per uur, waarbij voor buitenschilderwerk de prijzen vaak hoger zijn dan binnenschilderwerk. Een winterschilder hanteert echter vaak kortingen, die kunnen oplopen tot wel 30%.
In de meeste gevallen wel. Denk aan het egaliseren van muren en plafonds door gaten en scheuren op te vullen en oppervlaktes netjes af te schuren. Dit werk kunt u eventueel zelf doen maar u kunt het ook aan de schilder over laten. Deze hebben veel ervaring en werken daardoor zeer efficiënt en snel.