Trap schilderen

Als u uw trap zat bent of deze voldoet niet meer helemaal aan uw smaak, dan hoeft u niet perse een nieuwe te kopen. Een likje verf doet wonderen, en u kunt uw trap zo snel en goedkoop geheel naar uw smaak aanpassen.

Trap schilderen
Bij het verven van een trap moet er slijtvaste lak gebruikt worden, een trap wordt immers veel belopen en de verf moet dus duurzaam zijn. Vaak zijn deze ook sneldrogend waardoor u niet lang hoeft te wachten tot u de trap weer op kunt. Voordat u begint met schilderen moet u eerst controleren in welke staat uw trap verkeerd. Als uw oude schilderwerk nog in goede staat is ontvet u de trap en schuurt u deze glad. U neemt het stof af en u brengt een grondlaag aan, hierna kunt u beginnen met de trap schilderen. Indien u oude schilderwerk in slechte staat verkeerd verwijderd u de oude verflaag eerst. Hierna schuurt u deze glad, ontstoft u de trap en brengt u een grondlaag aan. Deze laat u drogen en schuren met een korrel 220 schuurpapier. Hierna werkt de u de trap af met twee of drie lagen.

Juiste schilderkleur voor uw trap

Een lichte kleur voor uw trap is vaak subtieler dan een donkere kleur. Door uw trap een lichte kleur te geven kunt u wel spelen met contrasten en accenten door bijvoorbeeld uw trapleuning een donkere kleur te geven of juist een erg felle kleur. Aangezien de trap zich meestal in een ruimte staat waar u alleen door heen loopt kunt u veel experimenteren met donkere en felle kleuren. Zijn de muren van uw traphal helemaal wit of bleek? Dan kunt u de trap een mooie eye-catcher maken door deze in een donkere kleur te verven. Als u een echte waaghals bent kunt u eens proberen uw trap in allemaal verschillende kleuren te verven.
 

Trap schilderen offertes

Ook benieuwd naar de prijzen van het laten schilderen van uw trap? Vergelijk meerdere schilder offertes en bespaar op het schilderwerk van uw trap. U ontvangt offertes van schilders uit uw eigen regio en kunt deze zo overzichtelijk met elkaar vergelijken. Zo kiest u eenvoudig voor de schilder met de voor u beste prijs-kwaliteit verhouding.

Vragen

Dat mag altijd.

Er kan het beste worden geschilderd met eerst een primer en vervolgens met een aflak laag die is afgestemd op de ondergrond.
Zorg ervoor dat voor het schilderwerk de trap schoon, vet- en stofvrij wordt gemaakt. Repareer eventuele beschadigingen en oneffenheden door deze op te vullen met opvulmiddel. Wanneer de ondergrond erg gaaf is, kan deze iets worden opgeruwd met een schuurpapiertje. Na het schuren altijd weer even alles afstoffen.
Dat is lastig om precies te zeggen. Schilderprijzen variëren namelijk nogal. Daarnaast ligt het ook aan de grootte van de trap. Gemiddeld zal het schilderen van een trap tussen de €200 en €700 kosten inclusief materiaalkosten, verf en btw. Het is aan te raden om altijd schilders te vergelijken, zo kiest u gemakkelijk voor de schilder met de beste prijs!