Tegels verven

U heeft een nieuw huis gekocht maar de badkamer is niet naar uw smaak? Of u bent uw oude tegels gewoon zat? Oude tegels verwijderen is een heel karwei. De tegels zullen met breekwerk verwijderd moeten worden. U kunt ook gewoon uw tegels opnieuw schilderen! Zo veranderd u de hele sfeer van uw kamer. U kiest zelf welke kleur en het is goedkoper dan uw tegels te laten vervangen.

Tegels verven

Schilder uw tegels in enkele stappen!

Voordat u begint met schilderen moet u eerst alle tegels grondig reinigen, dit kunt u doen met bijvoorbeeld een Scotch Brite schuurspons en Formule MC. Als er onregelmatigheden zitten in uw tegels moet u deze eerst wegwerken, dit zodat er een mooi werkoppervlak ontstaat. Spoel na het reinigen alles goed af met zuiver water en droog de tegels en voegen af.

Nu kunt u een grondlaag aanbrengen, probeer deze zo egaal mogelijk aan te brengen. De grondlaag moet minimaal zes uur drogen. Schuur de grondlaag hierna lichtjes met korrel 220 schuurpapier. Eventuele open voegen kunt u hierna dichten met kit. Dan kunt u gaan verven. Breng twee lagen verf aan maar wacht tussen de eerste en tweede laag minimaal zes uur. De laatste laag laat u twaalf uur drogen. Er is geen vernis of beschermingslaag nodig. Na deze 12 uur kunt u uw badkamer weer gebruiken.
 

Tegels door professionele schilder laten verven

Wilt u deze klus liever door een professionele schilder laten uitvoeren? Vult u dan geheel vrijblijvend het offerte aanvraag formulier in op onze website. Hierna zult u meerdere offertes van schilders uit uw regio ontvangen, die u zo eenvoudig met elkaar kunt vergelijken op onder andere prijs en kwaliteit. Zo kunt u aanzienlijk besparen op het laten verven van uw tegels.

Vragen

Dat mag altijd.

Voordat er geschilderd kan worden is het van belang dat de tegels goed worden schoon, vet en stofvrij worden gemaakt, zodat de verf goed kan hechten. Daarnaast is het ook verstandig om de vloer af te dekken en tapen zodat deze niet onder de verf komt te zitten.
Tegelverf is net zoals gewone verf ook in talloze kleuren te verkrijgen. Er zit dus altijd wel een kleur bij die aansluit op uw smaak.
De kosten voor het schilderen van tegels hangen uiteraard af van de oppervlakte die geschilderd moet worden. Over het algemeen werken schilders met een uurprijs die ligt tussen de €25 en €40. Vergelijk schilder offertes en kies zo eenvoudig voor de schilder met de beste prijs!