Schilderwerken

Schilderen is meer dan alleen een likje verf ergens over heen halen. Schilders nemen meerdere taken op zich, zo kunt u bij de meeste schilders terecht voor binnen- en buitenschilderwerk, buitenonderhoud, meubels spuiten, renovaties, winter schilderwerk, kleuradvies, onderhoudsadvies, beglazing, tegel- en wandafwerking. Deze werkzaamheden worden vooral gedaan door de huisschilder, er zijn ook nog kunstschilders, reclameschilders en verfspuiters.

Schilderwerken

Schilderwerk in Vlaanderen

Een schilder verft onderdelen van een gebouw of woning om corrosie, weersinvloeden en andere soorten aantasting tegen te gaan. Materialen die geschilderd worden zijn hout, steen, metaal en kunststoffen. Natuurlijk wordt er ook geschilderd om het uiterlijk te veranderen of verbeteren. Sommige dingen worden geschilderd om op te vallen of te signaleren. Een voorbeeld hiervan zijn de okergele buizen die voor gas zijn. Er kan ook geverfd worden met lak of beits, dit is transparant, hiervoor wordt gekozen als het onderliggende materiaal erg mooi of kostbaar is. Een voorbehandeling van de ondergrond is erg belangrijk, deze moet goed glad gemaakt worden door deze te schuren. Ook stof en vet moet verwijderd worden. Als de verf niet wilt hechten moet de ondergrond behandeld worden met een primer of voorstrijkmiddel zodat de verf wél hecht.

Wat lastig voor u als amateur schilder is dat u niet precies weet welke middelen en materialen er nodig zijn voor de klus die u wilt aanpakken. Wanneer schildert u bijvoorbeeld de kozijnen, ramen en buitendeuren? Begint u met het plafond of met de muren als u de kamer gaat schilderen? Welke verf hecht er aan uw aluminium kozijn? Allemaal vragen die lastig te beantwoorden zijn. Ook vergeten mensen die zelf schilderen wel eens het pleisterwerk.

Schilderwerken worden uiteraard in heel Vlaanderen geleverd. Vooral in de grotere plaatsen zoals bijvoorbeeld Antwerpen, Gent, Brugge, Kortrijk, Leuven, Roeselare en Mechelen zijn veel schilders gevestigd. Maar ook in de kleinere plaatsen vindt u schilders.
 

Schilders vergelijken

Wanneer u van plan bent om een professionele schilder in te huren voor uw schilderwerken dan kunt u het beste offertes vergelijken van verschillende schilders uit uw regio. Op deze manier ziet u eenvoudig welke schilders werken met scherpe prijzen en welk soort werk ze daarvoor leveren. Vergelijk hier gratis meerdere offertes en bespaar!

Vragen

Dat mag altijd.

Ja dat kan. De meeste schilders doen ook behangwerken en kunnen dus ook voor u behang verwijderen.
Schildersprijzen kunnen behoorlijk variëren. Gemiddelde prijzen liggen zo tussen de €25 en €45 per uur. Om een schilder te vinden tegen de beste prijs is het verstandig om offertes van meerdere schildersbedrijven uit uw regio te vergelijken. U kunt zo soms wel tot 40% besparen op uw schilderwerk!
Een winterschilder hanteert in de winterperiode aangepaste lagere schilderstarieven, omdat er in deze periode vaak minder werk is. Op deze manier kunnen schilders ook in de winterperiode voldoende schilderwerk uitvoeren.