Ramen schilderen

Uw ramen schilderen is geen simpele klus. De binnenkant van een raam is wel makkelijker te schilderen dan uw buitenkant. Dit omdat er aan de buitenkant vaak siliconen zitten die moeilijk mee te nemen zijn tijdens het schilderen.

Ramen schilderen

Buitenramen schilderen

Begin met een goede voorbereiding. Als eerste is het handig om uw raam te demonteren. Hierdoor wordt geen enkel vergeten bij het schuren en verven. Plak meteen wat beschermingstape op het glas, zodat dit niet mee geschilderd wordt. Als het raam is gedemonteerd kunt u beginnen met het verwijderen van de siliconen. Dit kunt u doen met een siliconen verwijderbaar. Niet perse alle siliconen hoeven verwijderd te worden, zolang er maar nieuwe siliconen overheen geplaatst kunnen worden.

Ontvet daarna de kozijnen, dit is belangrijk omdat als u niet eerst ontvet, u de vettigheid met het schuren alleen maar dieper in het houdt drukt. Na ontvetting kunt u beginnen met schuren, schuur zowel de gedemonteerde ramen als de kozijnen. Schuren is hier erg belangrijk, anders bestaat de kans dat de primer en verf niet aan de omlijsting zal hechten. Hele dikke oude verflagen kunnen verwijderd worden met een decapeermiddel. Als u geschuurd heeft is het tijd voor het schoonmaken van uw raam, doe dit met een natte doek, hierna pakt u een doek met white spirit om alles nog even licht te ontvetten. Het buitenschilderwerk aan de ramen kan nu beginnen.

Binnenramen schilderen

Ook hierbij is het handig om u ramen te demonteren. Begin met een primer, begin met één laag en laat deze drogen. Zijn er plaatsen waar de primer niet goed hecht? Schuur deze dan nog een keer goed op, maak het stofvrij en herschilder deze opnieuw met de primer. Als alles is opgedroogd brengt u een tweede laag primer aan. Hierna kan het binnenschilderwerk aan de ramen beginnen. Na het verven verwijdert u de afplak-tape van de ramen en handvaten.
 

Tips bij het schilderwerk aan uw ramen!

Vergeet niet om ook de binnenkant en de boordjes van uw ramen te schilderen en gebruik een tweede laag verf, of een dampdichte verf langs de binnenzijde voor een betere isolatie van uw ramen! Wilt u liever uw ramen laten schilderen door een professional? Vergelijk dan geheel vrijblijvend meerdere offertes en vergelijk in prijs en kwaliteit, u kunt zo aanzienlijk op uw schilderskosten besparen!

Vragen

Dat mag altijd.

Wanneer de huidige verflaag aan het verpoederen of afbladderen is, is het van belang om de ramen eerst grondig te schuren. Na afstoffen en schoonmaken eerst een grondlaag aanbrengen, hierna kan dan een eindlaag worden aangebracht met een watergedragen of solventgedragen verf.
Prijzen van schilders kunnen nogal variëren. Gemiddeld liggen de prijzen zo tussen de €25 en €45 per uur. Het is daarom dus altijd aan te raden om prijzen van schilders uit uw regio te vergelijken. Zo kiest u eenvoudig voor een goede schilder tegen de beste prijs!
Dat is zeker mogelijk. De schilders die bij ons zijn aangesloten voeren zowel buitenschilderwerk als binnenschilderwerk. Het is dus verstandig om wanneer u meerdere schildersklussen hebt, deze tegelijk door de schilder te laten uitvoeren.