Plafond schilderen

Een plafond schilderen wordt binnen de schilderswereld gezien als specifieke 'discipline'. Het is een klus die redelijk snel afgewerkt kan worden, mits er met een juiste techniek gewerkt wordt. Een goede voorbereiding is daarbij het halve werk!

Plafond schilderen

Hoe te werk bij schilderwerk aan plafond?

Als eerste zorgt u voor genoeg ruimte, haal de kamer leeg en verwijder plafondlampen en gordijnen. Eventuele vloerbekleding kan beschermd worden met een dikke afdekelastiek. Meubels die u laat staan dekt u af met folie of plastic.

Het is uiteraard de bedoeling dat u muren onaangeroerd blijven tijdens het schilderen van uw plafond. Plak deze af met een goed stuk-tape. Zorg er ook voor dat uw plafond mooi egaal is. Als dit niet het geval is kunt u bijplamuren, schuren, vuil verwijderen of de juiste grondlaag (bijvoorbeeld Bisol) aanbrengen.

Perfecte schilder afwerking

Voor een mooi geschilderd plafond is het materiaal waarmee gewerkt wordt erg belangrijk. Bespaar geen geld op de verfrol maar zorg voor een kwalitatieve verfrol. Probeer uw plafond te schilderen bij daglicht en zorg ervoor dat de verf niet te snel droogt. Er ontstaan strepen wanneer u met verse verf over een al gedroogd stukje heen verft. Om snel drogen tegen te gaan kunt u de verwarming uitzetten en de kamer tochtvrij maken. Als dit niet helpt zet u een paar emmers water in de kamer, dit verhoogt de luchtvochtigheid waardoor uw plafond trager droogt.

Schilder ook altijd van de lichtbron weg, doet u dit niet dan zult u eerder strepen zien, begin dus bij het raam en werk stelselmatig naar de andere kant toe. Om strepen te vermijden moet u altijd voldoende verf aanbrengen op uw verfrol, en zorgt u ervoor dat u het plafond in één keer verft. Denk eraan dat u de tape na het schilderen gelijk verwijderd. Zo krijgt u de mooiste scheidingslijn en vermijd u een gekarteld resultaat.

Wanneer u uw plafond door een professional wilt laten schilderen kunt u hier gratis schilder offertes aanvragen van verschillende schildersbedrijven. Deze zijn zeer ervaren in plafond schilderwerken en schilderen daarom zeer vakkundig en uiterst efficiënt. Door te vergelijken kunt u aanzienlijk op schilderskosten besparen!

Vragen

Dat mag altijd.

Ja de schilder kan eventuele beschadigingen herstellen, zodat er een netjes afgewerkte basis ontstaat voor een nieuwe verflaag.
De prijzen van schilders kunnen nogal verschillen. Gemiddelde prijzen voor het schilderen van een plafond liggen zo tussen de €20 en €40 per m2. Vergelijk altijd meerdere schilders, zo kunt u gemakkelijk kiezen voor een schilder uit uw regio met de beste prijs!
Ja dat kan. Een winterschilder doet binnen en buitenschilderwerk. Maar deze hanteert in de winterperiode vaak lagere prijzen omdat er over het algemeen in deze periode minder schilderwerk is. Zo kan deze toch voldoende werkzaamheden uitvoeren.