Muren schilderen

Bij het schilderen van muren wordt onderscheid gemaakt tussen binnen- en buitenmuren. Om uw binnenmuur te kunnen schilderen geven we hier wat handige tips die uw klus makkelijker kunnen maken.

Muren schilderen
De kans is groot dat u, nadat de binnenmuur netjes is bepleisterd, deze gaat verven voor decoratieve doeleinden. Dan is het wel belangrijk dat dit er goed uit komt te zien. Ook hier geldt, net als bij elke andere schildersklus, dat een goede voorbereiding het halve werk is.

Kort samen gevat is uw programma als volgt: u kiest een kleur verf, u zoekt uit hoeveel verf u nodig heeft, hierna koopt u de verf, borstels en rollen. Vervolgens maakt u de ondergrond klaar, haalt u de kamer leeg of dekt u alles af. Hierna kan het schilderen beginnen. Als u alle stappen goed doorloopt is het schilderen op zich geen probleem meer. U moet hier alleen opletten voor zogenaamde 'zakkers' en 'heilige dagen', dit wil zeggen dat u niks moet vergeten en de verf goed uit moet strijken zodat uw geen dubbele lagen krijgt. Verf daarom een muur in één stuk door, dit voorkomt ook strepen.

Afplakken van plinten en deurlijsten

Het schilderen van hoekjes, kleurovergangen en randjes zijn vaak het moeilijkst tijdens de schildersklus. Een goede afplak-tape zorgt ervoor dat u op een vlekkeloze wijze uw muren en plafond kunt schilderen. Uiteraard wilt u uw schilderwerk zo strak mogelijk op de muren hebben.

Het is raadzaam om enkele zaken te verwijderen voordat u begint met schilderen. Denk hierbij aan stopcontacten. Een aantal elementen in huis kunt u niet 1-2-3 verwijderen en deze vergen dan ook wat meer schilderkunsten: denk hierbij aan deurlijsten, radiatoren en verwarmingen. Folie en afplak-tape kunnen ook hierbij helpen.
 

Muur schilder offertes

Uw muur heeft een belangrijke decoratieve waarde. Het kan daarom slim zijn om uw muren te laten schilderen door een professional met jaren lange ervaring. Op deze manier u zeker dat uw muur er weer straks bij staat. Op deze site kunt u geheel vrijblijvend meerdere schilder offertes aanvragen en op deze manier kunt u vergelijken in prijs en kwaliteit. U kunt zelfs tot wel 40% besparen op uw schilder!

Vragen

Dat mag altijd.

Ja dat kan. De bij ons aangesloten schilders voeren zowel binnenschilderwerk als buitenschilderwerk uit!
Wanneer dat nodig is, kunt u dat zelf doen. Denk bijvoorbeeld aan verwijderen van behang, het opvullen van gaatjes en scheuren, en het netjes afschuren van bijgewerkte oppervlaktes. Maar dit werk kunt u ook door de schilder laten doen. Deze werkt snel en efficiënt en heeft ook dit werk snel uitgevoerd!
Dat hangt af van de prijzen van de schilder. Gemiddeld liggen prijzen zo tussen de €20 en €40 per vierkante meter. Het is dus slim om altijd verschillende schilders met elkaar te vergelijken. Zo kiest u gemakkelijk voor een goede schilder tegen de beste prijs!