Kozijnen schilderen

Kozijnen schilderen is een belangrijk onderdeel wat betreft het onderhoud van uw woning. Een goede verflaag beschermt de kozijnen tegen de weersinvloeden. Daarnaast zorgt het ook voor een mooie uitstraling van uw huis.

Kozijnen-schilderen

Wanneer schilderwerk aan kozijnen verrichten?

Uw kozijnen schilderen is makkelijker gezegd dan gedaan. Er zijn namelijk een aantal dingen waar u op moet letten voor een straks resultaat. De allerbelangrijkste stap in de voorbereiding op uw schildersklus is ontvetten. Deze stap moet u zeker niet overslaan want als u direct begint met schuren, schuurt u alle vettigheid in het hout.

Wanneer u klaar bent met ontvetten kunt u beginnen met het schuren van de kozijnen. Er zijn diverse soorten schuurpapier, voor terpetinebasis en voor waterbasis. Bij het schuren is het belangrijk dat alles goed geraakt wordt behalve het glas. Na het schuren stoft u de kozijnen af. Hierna kunt u gaan afplakken, gebruik hiervoor kwalitatieve tape. Als u dit heeft gedaan kunt u gaan gronden. Zet de kozijnen in de grondverf, wanneer ze zijn opgedroogd kunt u gaan aflakken met acrylverf of verf op terpetinebasis. Werk altijd van boven naar beneden.
 

Kozijnen schilderen is investeren

Uw kunt er natuurlijk ook voor kiezen om uw kozijnen door een professional te laten schilderen. Door de vele jaren ervaring die professionele schilders hebben, kunnen zij zeer efficiënt en uiterst professioneel werk leveren. U bent er zo van verzekerd dat u uw woning optimaal beschermd. Schilderwerken aan huis zijn dus eigenlijk investeringen, waardoor al het materiaal veel langer behouden blijft.

Vraag hier eenvoudig meerdere schilder offertes aan zodat u kunt vergelijken op prijs en kwaliteit. Op deze manier bent u in staat behoorlijk te besparen op uw schilderskosten!

Vragen

Dat mag altijd.

Kozijnen hebben door de weersomstandigheden veel te verduren. Het is van belang dat deze goed worden beschermd. Een goed aangebrachte verflaag zorgt hiervoor.
Wanneer u ziet dat een eerder aangebrachte verflaag begint los te laten en af te bladderen, dan is het tijd om een nieuwe laag verf te laten aanbrengen om zo houtrot te voorkomen.
Prijzen van schilders variëren nogal. Veel schilders rekenen met een uurprijs, deze ligt zo tussen de €25 en €40. Het is dus altijd aan te raden om schilders te vergelijken, zo kunt u tot wel 40% besparen op uw schilderwerk!