Keuken schilderen

De keuken schilderen kan een flinke klus zijn. Zeker wanneer deze al compleet is ingericht kan het lastig zijn met het keukenblok en alle kastjes om alle plekken netjes af te werken. Toch is het in veel gevallen een erg dankbaar karwei omdat de keuken in veel huishoudens een plek is waar veel tijd wordt doorgebracht.

Keuken schilderen

Kleur in de keuken

De kleur die wordt aangebracht in de keuken bepaalt voor een groot deel de sfeer in deze ruimte. Het is daarom belangrijk om goed na te denken over sfeer die u graag wilt creëren en welke kleur hierbij het beste past.

In aardig wat keukens zien we veel wit terug, deze kleur zorgt voor een frisse en rustige sfeer maar kan mits niet goed gecombineerd ook snel erg steriel ogen. Het kan erg leuk zijn om een lichte witte keuken te combineren met een houtkleur. Op deze manier wordt er toch een wat meer karakteristieke maar nog steeds natuurlijke uitstraling gecreëerd.

Wat we ook steeds vaker terug zien is dat er wordt gespeeld met kleur op de achterwand van de keuken. Of zelfs dat het keukenblad (voor een gedeelte) doorloopt op deze wand.

Ook fellere kleuren kunnen erg leuk zijn in de keuken. Het daarbij wel rekening te houden met de grootte van de keuken. Bij een kleine keuken kunnen felle dominante kleuren al snel overheersen en de keuken alleen nog maar kleiner maken. Het is in keukens met een klein formaat over het algemeen aan te raden om met lichtere tinten te werken om zo de ruimte optisch groter te doen lijken.

Keuken laten schilderen

Wilt u het schilderwerk in uw keuken graag overlaten aan een professionele schilder? Dan is het slim om hiervoor verschillende keuken schilder offertes te vergelijken van schilders uit uw regio. U kunt zo namelijk eenvoudig besparen en kiezen voor een goede schilder tegen de beste prijs!

Het aanvragen van offertes is zeer eenvoudig, snel en bovendien geheel gratis en vrijblijvend!

Vragen

Dat mag altijd.

Prijzen van schilders kunnen onderling nogal verschillen. Gemiddeld liggen prijzen zo tussen de €20 en €40 per m2. Voor gewoon sauswerk liggen prijzen tussen de €8 en €15 per m2. Het is slim om altijd prijzen van schilders te vergelijken. Zo kunt u namelijk eenvoudig besparen.
Dat kan. In de meeste gevallen moeten gaatjes en scheuren in muren en plafonds worden gedicht en niet egale oppervlaktes worden afgeschuurd. Dit werk kunt u zelf doen maar u kunt het ook door de schilder laten uitvoeren.
Dat is zeker mogelijk. De bij ons aangesloten schildersbedrijven voeren zowel binnenschilderwerk als buitenschilderwerk uit.