Huis schilderen

Het huis schilderen is een enorme klus en wordt vaak gedaan bij nieuwbouw of verhuizing maar ook wanneer het gewoon weer eens tijd is voor een opknanp- en opfrisbeurt in huis. Nauwkeurig en goed aangebracht schilderwerk zorgt voor een nette afwerking in huis en kan daarnaast ook een belangrijke basis zijn bij de bepaling van de sfeer in huis.

Woning schilderen

Soorten schilderwerk

In principe onderscheiden we twee soorten schilderwerk omtrent een woning: binnenschilderwerk en buitenschilderwerk.

Binnenschilderwerk

Binnenschilderwerk wordt in eerste instantie meestal toegepast als esthetische functie. De binnenkant van de woning ziet er met een likje verf vaak totaal anders uit en er kan eenvoudig per kamer in huis sfeer mee worden bepaald door het gebruik van verschillende kleurtinten. Denk bij binnenschilderwerk aan het schilderen van muren, plafonds en raamkozijnen maar ook aan bijvoorbeeld de trap of een ruimte die doorgaans een andere behandeling behoeft, zoals de badkamer.

Naast dat binnenschilderwerk invloed heeft op de esthetische aspecten van een huis, zorgt het er ook voor dat de binnenkant van de woning beter beschermd wordt tegen vocht en waterdamp afkomstig van bijvoorbeeld koken, douchen en de verwarming. Materialen worden met een goede lik verf beschermd tegen intrekking van vocht.

Buitenschilderwerk

Bij buitenschilderwerk kan worden gedacht aan het schilderen van raamkozijnen, deuren, buitenmuren, gevels en gevelbekleding maar ook het schilderen van een dakkapel, schutting of schuur. Ook buitenschilderwerk wordt natuurlijk toegepast vanwege esthetische redenen, maar belangrijker hierbij is dat het schildwerk de buitenkant van het huis goed beschermd tegen alle weersinvloeden. Wanneer materialen zoals bijvoorbeeld hout niet goed wordt beschermd kan het namelijk gaan rotten.

Woning laten schilderen

Het mag duidelijk zijn dat schilderwerk in en aan het huis van groot belang is en het daarnaast een behoorlijk grote klus kan zijn. Vandaar ook dat veel mensen voor het schilderen van het huis een professionele schilder inschakelen. Deze kan door zijn vele ervaring en kennis zeer efficiënt en vakkundig te werk gaan. Op deze manier wordt uw woning perfect afgewerkt en beschermd tegen vocht en andere weersinvloeden.

Wanneer u een schilder wilt inschakelen is het aan te raden om hiervoor verschillende huis schilder offertes te vergelijken van schilderbedrijven uit uw regio. U kunt op deze manier eenvoudig kiezen voor een goede schilder tegen de beste prijs!

Het aanvragen van verschillende offertes werkt snel, eenvoudig en is bovendien geheel gratis en vrijblijvend!

Vragen

Dat mag altijd.

Dat hangt uiteraard af de totaal te schilderen oppervlakte. Over het algemeen liggen prijzen voor binnenschilderwerk zo tussen de €25 en €45 per uur of €20 en €40 per m2. Voor gewoon sauswerk ligt de prijs tussen de €8 en €15 per m2. Vergelijk altijd schilders, zo vindt u eenvoudig de beste prijs!
Dat is zeker mogelijk. De schilders die bij ons zijn aangesloten voeren zowel binnen- als buitenschilderwerk uit.
Over het algemeen worden gaatjes en scheuren in muren en plafonds gedicht en worden waar nodig oppervlaktes netjes egaal afgeschuurd. Dit werk kunt u zelf doen of het de schilder laten uitvoeren.