Hal schilderen

De hal is vaak de plaats waar wordt binnengekomen wanneer een woning wordt betreedt. Het is eigenlijk het visitekaartje van het huis, waarin bezoekers hun eerste indruk vormen wanneer ze op bezoek komen. Het is dus van belang om de hal netjes afgewerkt en met de juiste kleuren te schilderen.

Hal schilderen

Kleuren in de hal

Wanneer de hal voornamelijk gebruikt wordt als doorgangsruimte, waar enkel schoenen worden opgeborgen of jassen worden opgehangen, dan kan het leuk zijn om de hal in een wat meer energieke kleur te schilderen. Maar hou het wel aangenaam en uitnodigend.

Smalle hal

We zien ook vaak dat de hal een wat smallere lange ruimte is, waar vaak ook maar weinig ligt naar binnen komt. Het is in zo'n geval aan te raden om de hal in een lichte kleur te schilderen, op deze manier zal de ruimte optisch groter lijken. En wanneer de achterste wand dan juist in een donkerdere tint wordt geschilderd zal de ruimte breder en minder lang ogen.

Traphal

Daarnaast zien we in de meeste hallen ook een trap terug. Het kan leuk zijn om deze extra naar voren te laten komen, door deze in een lichtere tint te schilderen dan bijvoorbeeld de achterwand. De trap kan ook juist minder naar voren worden laten gekomen in de traphal, deze kan dan het beste in een zelfde kleurtint worden geschilderd als de rest van de muren in de hal.

Hal laten schilderen

Het schilderen van een hal kan een flinke klus zijn waarbij, zeker wanneer de trap ook wordt meegenomen, nauwkeurigheid vereist is om te zorgen voor een nette en uitnodigende afwerking. Niet gek dus dat veel mensen het schilderen van de hal laten uitvoeren door een vakkundige schilder. Door de ervarenheid is dit voor een schilder in relatief veel kortere tijd uitgevoerd.

Het is bij het inschakelen van een schilder verstandig om offertes van diverse schilderbedrijven uit de regio te vergelijken. U kunt zo namelijk tot wel 40% besparen op het schilderwerk voor uw hal.

Het aanvragen van hal schilder offertes is snel, gemakkelijk en bovendien geheel gratis en vrijblijvend!

Vragen

Dat mag altijd.

Uiteraard is de prijs afhankelijk van de grootte van de hal. Maar gemiddelde prijzen liggen zo tussen de €25 en €45 per uur voor binnenschilderwerk. Vergelijk altijd meerdere schilders, zo kunt u namelijk eenvoudig besparen op het laten schilderen van uw hal!
Dat kan. De schilders die bij ons zijn aangesloten voeren zowel binnenschilderwerk als buitenschilderwerk uit.
Ja dat kan. De meeste schilders doen ook behangwerken, dus verwijdering van behang of het laten plaatsen van nieuw behang behoort ook tot de opties.