Gevel schilderen

Het schilderen van de gevel van uw woning kan er voor zorgen dat deze weer als nieuw lijkt. Bovendien, zorgt een goed verzorgde gevel voor een verhoogde waarde van uw huis.

Gevel schilderen

Wanneer de voorgevel schilderen?

De gevel van een huis kunt u het beste schilderen in het voorjaar. Zo ziet de gevel er weer fris uit in de periode dat iedereen het meeste buiten is en daarnaast voorziet u de gevel ook weer van een nieuwe beschermingslaag, zodat u deze weer een flinke tijd tegen de komende weersinvloeden is bestand. Bovendien is de temperatuur in het voorjaar een stuk aangenamer.

Er zijn daarnaast een aantal regeltjes die u in acht moet houden mocht u ervoor kiezen zelf te gaan schilderen. Er zijn ideale weersomstandigheden die uw resultaat ten goede zullen komen. Zo kunt u het beste schilderen als de temperatuur minimaal 10 graden Celsius is. Ook mag de temperatuur na het schilderen niet zakken onder de 5 graden Celsius. Begin met het schilderen tijdens een droge periode, op deze manier weet u zeker dat de ondergrond droog genoeg is. Schilder daarom dus ook bij een lage luchtvochtigheid, als deze te hoog is zal de verf slecht drogen. Houdt een maximale luchtvochtigheid aan van 75%.

Bekijk welk soort verf u nodig heeft en zorg dat u schildert met een goede kleur, eentje die bij uw gevel past. Verschillende kleuren zorgen automatisch ook voor verschillende effecten. Houdt er rekening mee dat als u een kleur kiest deze ook past bij de kleur van uw dak, gevelsteen en voegen. Als u de ramen lichter verft dan de gevel krijgt u een 'ruimere' gevel, maakt u ze donker dan krijgt u een rustig effect. Als u ze beide van de zelfde kleur voorziet krijgt u een strak geheel.
 

Schilder offertes met elkaar vergelijken

Wanneer u uw gevel door een professionele schilder wilt laten schilderen dan is het aan te raden om schilder offertes aan te vragen bij diverse schildersbedrijven en deze na ontvangst goed met elkaar te vergelijken. U kunt zo namelijk behoorlijk op uw schilderkosten besparen. Daarnaast kiest u zo ook eenvoudig voor de schilder met de voor u beste prijs-kwaliteit verhouding.

Vragen

Dat mag altijd.

Dat kan zeker. De bij ons aangesloten schilders doen zowel buitenschilderwerk als binnenschilderwerk.
De gemiddelde prijs voor buitenschilderwerk ligt zo tussen de €25 en €45 per m2. Omdat prijzen per schilder nogal kunnen variëren is het slim om offertes van meerdere schilders te vergelijken. Zo kunt u eenvoudig besparen op uw schilderwerk!
Het is aan te verstandig om voor buitenschilderwerk een speciale verf te gebruiken. Alkydverf wordt veel gebruikt voor buitenschilderwerk. Dankzij de sterke eigenschappen van de verf worden buiten onderdelen goed beschermd tegen de weersomstandigheden.