Deuren schilderen

Een deur schilderen is geen gemakkelijke klus, u wilt immers geen zakkers (een dikke verflaag die over gaat in een dunne) of heilige dagen (simpelweg een vergeten stukje). Hoe begint u met de schildersklus en wat moet u allemaal doen? We bespreken het hieronder.

Deuren schilderen
Als u van plan bent zelf uw deuren te schilderen zijn er een aantal tips die u mee kunt nemen. Het eindresultaat is namelijk van een aantal factoren afhankelijk. Één van de belangrijkste factoren is ervaring, de gemiddelde schilder heeft al tientallen deuren geschilderd voordat hij een strakke deur kan afleveren. Zeker op grote oppervlaktes waarbij goed gelijkmatig verdelen en doorstrijken van cruciaal belang is. Een professionele schilder heeft hiervoor speciale kwasten die u als particulier niet zo snel zult gebruiken. Los van de ervaring en het vakmanschap zijn er nog een aantal zaken die meespelen, zo moet u altijd beginnen met een goede basis. Nieuw hout moet u altijd twee keer gronden, tussen de lagen door altijd schuren voor een betere hechting.

Zonder een goede voorbewerking van de ondergrond is het bijna onmogelijk een strakke laag verf aan te brengen. Verf ook bij de juiste temperaturen, minimaal 10 graden Celsius. Haal ook het beslag van uw deur, hier netjes om heen verven is geen doen.

Houten Deur schilderen

Reinig eerst al het houtwerk en droog dit heel goed af met een droge doek. De randen van raamomlijstingen en deuromlijstingen plakt u af met afplaktape. Let er op dat het houtwerk echt geheel droog moet zijn (er is een verschil tussen handdroog en echt droog!) voordat u begint met het aanbrengen van verf. Zorg dat het hout stofvrij is door het op te schuren.

Breng eerst grondlak aan met een speciale kwast. Het is belangrijk om na het schilderen van uw houten deuren, direct de tape weer te verwijderen om beschadigingen tegen te gaan. Na de eerste grondverf laag checkt u eventuele gaten die u kan opvullen met houtvuller of plamuur. Na het "repareren" van beschadigingen en gaten is het tijd om de tweede grondlaag aan te brengen.

Wanneer deze droog is kunnen de randen opnieuw afgeplakt worden. Het hout licht schuren zodat opnieuw de stof eraf is. U kunt vervolgens de eerste laklaag van de verf aanbrengen met een kwart die geschikt is voor houten deuren en/of kozijnen. Verwijder opnieuw direct na het schilderen de tape zodat er niets beschadigd kan worden. Nadat deze droog is herhaalt u deze stappen totdat het eindresultaat is zoals gewenst.

Kunststof deur of stalen kozijn schilderen?

Het verschil tussen metalen of kunststof deuren en kozijnen schilderen is het verwijderen van de roest na het schuren en reinigen. Dit doet u met hechtprimer. De hechtprimer zorgt voor een uitstekende hechting op de metalen deuren of kozijnen en gaat de wering van roest tegen.
 

Deuren Schilder Offertes?

Vraag vrijblijvend meerdere offertes aan bij professionele schilders uit uw regio. Dit kan voor iedere type deur of schilderklus. Ook mogelijk in combinatie met andere schilderwerken zoals muren, plafonds of bijvoorbeeld uw trap. Vergelijk en bespaar op het schilderwerk van uw deuren!

Vragen

Dat mag altijd.

De prijzen van schilders voor deur schilderwerk kunnen nogal variëren. Gemiddelde prijzen voor schilderwerk liggen zo tussen de €25 en €45 per uur. Aan te raden is dus om meerdere schilders uit uw regio te vergelijken. Zo kiest u eenvoudig voor de schilder met de beste prijs!
Ja dat kan. Het is zelfs slim om wanneer u buitendeuren én binnendeuren hebt om te laten schilderen, dit in een keer door de schilder te laten uitvoeren. Zo kunt u besparen bijvoorbeeld besparen op eventuele voorrijkosten.
Het is aan te raden om voor buitenschilderwerk een speciale verf te gebruiken. Een verf die veel wordt gebruikt is Alkydverf. Dankzij de sterke eigenschappen van de verf worden onderdelen extra goed beschermd tegen de weersomstandigheden.