Dakkapel schilderen

Het schilderen van de dakkapel is een klus die niet onderschat moet worden. De dakkapel krijgt door weersinvloeden behoorlijk wat te verduren. Het is daarom van belang het schilderwerk ervan goed bij te houden, zodat deze optimaal beschermd blijft!

Dakkapel schilderen
Buiten dat het schilderen van een dakkapel belangrijk is voor de conditie ervan, is het ook fijn als de dakkapel er gewoon netjes bij staat. Zo houdt u de algemene uitstraling van uw woning optimaal! Een dakkapel mag zo eens in de 4 a 5 jaar worden voorzien van een nieuwe lekje verf.

Schilderwerk dakkapel

Een dakkapel schilderen kan een flinke klus zijn. Er zijn een aantal onderdelen aan de dakkapel die goed meegenomen moeten worden bij het schilderwerk, denk aan de raamkozijnen, de zijwangen en ook de boeiboorden zijn van belang.

Ook bij het schilderen van een dakkapel is goede voorbereiding erg belangrijk! Repareer beschadigingen, verwijder versleten verfresten, ontvet en schuur de te schilderen oppervlaktes en breng waar nodig grondverf aan. Op deze manier zorgt u ervoor dat het schilderwerk optimaal kan worden aangebracht.

Dakkapel laten schilderen?

Zoals al werd besproken, is het schilderen van een dakkapel een behoorlijke klus. Daarnaast is het ook een van de meest lastige schilderkarweitjes. Schilderen op het dak is schilderen op grote hoogte. Er moet dus worden gedacht aan veiligheidsmiddelen, zoals bijvoorbeeld een steiger en ook aan te raden zijn valbeveiligingsmiddelen.

Door de vele details aan een dakkapel is ook nauwkeurigheid van belang bij het schilderwerk. Het is daarom ook niet gek dat de meeste mensen het schilderen van een dakkapel door een professionele schilder laten uitvoeren.

Schilder offertes vergelijken

Wanneer u een schilder wilt inschakelen voor het schilderen van uw dakkapel, dan is het slim om hiervoor diverse schilder offertes aan te vragen van schilders bij u uit de regio. U kunt deze vervolgens eenvoudig met elkaar vergelijken en zo kiezen voor een schilder tegen de beste prijs!

U kunt hier eenvoudig, snel en bovendien geheel gratis en vrijblijvend dakkapel schilder offertes vergelijken!

Vragen

Dat mag altijd.

Het is aan te raden het schilderwerk van de dakkapel goed bij te houden omdat door de weersomstandigheden de verf kan slijten en op den duur afbladderen. Om houtrot te voorkomen is het belangrijk de verflaag optimaal te houden zodat de dakkapel goed beschermd blijft.
Kosten voor het schilderen van een dakkapel liggen zo tussen de €250 en €950. Uiteraard is de prijs mede afhankelijk van de grootte van de dakkapel. Maar de prijzen van schilders onderling kunnen ook verschillen. Vergelijk daarom dus altijd meerdere schildersbedrijven. Zo kunt u namelijk eenvoudig besparen!
Jazeker. De bij ons aangesloten schilders voeren zowel buitenschilderwerk als binnenschilderwerk uit.