Buitenschrijnwerk schilderen

Buitenschrijnwerk schilderen is erg belangrijk. Een goede verflaag zorgt er namelijk voor dat het schrijnwerk beschermd wordt tegen de verschillende weersinvloeden. Zo kunt u de kwaliteit ervan optimaal houden.

Buitenschrijnwerk schilderen

Voorbereidingen schilderwerk buitenschrijnwerk

Bij het schilderen van buitenschrijnwerk zijn een aantal voorbereidingen van belang:

Bestaande verflaag schrijnwerk

Heeft het buitenschrijnwerk er al een verflaag op zitten die bijgewerkt moet worden? Dan is het slim om eerst even te checken of de bestaande verflaag nog intact is. Trek vijf horizontale en vijf verticale streepjes aan op de verflaag en plak er een stukje tape overheen. Trek de tape eraf. Wanneer de verf aan de tape blijft plakken, dan hecht deze niet meer goed en zal de verflaag verwijderd moeten worden met bijvoorbeeld afbijtmiddel.

Schuren van schrijnwerk

Schuur het schrijnwerk op met schuurpapier. Het is belangrijk dat er een goede hechting wordt verzekerd voor de nieuw aan te brengen verflaag. Na het schuurwerk dient het schrijnwerk even afgestoft te worden.

Schilderwerk

Behandeld schrijnwerk dat nog in goede staat is kan na een grondige schuurbeurt direct worden overschilderd met een water- of solventgedragen eindlaag. Anders dient er eerst een grondlaag te worden aangebracht.

Buitenschrijnwerk laten schilderen

Het schilderen van buitenschrijnwerk wordt vaak overgelaten aan een professionele schilder. Het schilderwerk hieraan is erg belangrijk omdat het dient als bescherming. Een schilder weet exact hoe het schrijnwerk behandeld en geschilderd moet worden voor een optimaal resultaat.

Wanneer u graag een schilder wilt inschakelen dan kunt u hiervoor het beste meerdere buitenschrijnwerk schilder offertes vergelijken. Zo kunt u namelijk tot wel 40% besparen op uw schilder.

Het aanvragen van offertes werkt snel, eenvoudig en is bovendien geheel gratis en vrijblijvend!

Vragen

Dat mag altijd.

Jazeker. De schilders die bij ons zijn aangesloten doen zowel buiten- als binnenschilderwerk!
Prijzen voor buitenschilderwerk liggen zo tussen de €30 en €50. Prijzen liggen vaak net iets hoger dan voor binnenschilderwerk omdat er vaak wordt gewerkt met speciale verf en er ook vaak extra materiaal nodig is, denk bijvoorbeeld aan een hoogwerker. Vergelijk altijd prijzen van schilders, zo kunt u eenvoudig besparen!
Ja zeker! Ook een dakkapel behoort tot de schilderwerken van een schilder. Het is van belang de verf op de dakkapel goed bij te houden, zodat de dakkapel optimaal beschermd blijft tegen de weersinvloeden.