Buitenschilderwerk

Buitenschilderwerk zorgt naast dat het uw huis van een bepaalde sfeer kan voorzien ook voor goede bescherming tegen de weersinvloeden. Buitenschilderwerk mag daarom ook niet worden onderschat en dient goed te worden bijgehouden.

Buitenschilderwerk

Functies en kosten buitenschilderwerken

Onder buitenschilderwerken vallen alle schildersklussen aan de buitenkant van een huis of pand, hierbij kan worden gedacht aan het schilderen van deuren, kozijnen, en een dakkapel, maar daarnaast ook aan de buitenmuren, gevels en buitenschrijnwerk van een huis. Ook buitenkanten van bijvoorbeeld een schuur en schuttingen vallen onder buitenschilderwerk.

Naast dat buitenschilderwerk zorgt voor een verfraaiing van het aanzicht van uw woning, heeft het daarnaast ook voornamelijk een beschermende functie. Kozijnen en deuren zijn vaak van hout gemaakt en kunnen gaan rotten wanneer deze niet goed beschermd zijn tegen de weersomstandigheden. Op deze manier gaan uw deuren en kozijnen aanzienlijk langer mee. Buitenschilderwerk heeft dus voornamelijk als functie om een huis in goede staat te houden.

Kosten van buitenschilderwerk
Wat betreft de kosten van buitenschilderwerk kan grofweg zo'n €40 per uur of €35 per vierkante meter worden aangehouden. Voor grote schilderklussen zoals bijvoorbeeld de gehele buitenkant een woning, wordt vaak gewerkt met een totaalprijs. Hierbij kan worden gedacht aan zo'n:

- €1000 voor een appartement
- €1500 voor een tussenwoning
- €3000 voor een hoekwoning of 2-onder-1-kap woning
- €6000 voor een geheel vrijstaand huis

Extra aandachtspunten voor buitenschilderwerk

Er zijn bij buitenschilderwerk, in vergelijking tot binnenschilderwerk, een aantal extra punten waarmee rekening moet worden gehouden:

Weersomstandigheden tijdens het buitenschilderwerk
Aan te raden is om het buitenschilderwerk uit te laten voeren in de periode tussen april en oktober. De luchtvochtigheid en temperatuur zijn in deze periode immers het meest optimaal voor het verwerken van verf. Een optimale temperatuur ligt zo tussen de 10 tot 25 graden Celsius en de luchtvochtigheid op maximaal 75%.

Verfsoort
Het is aan te raden om voor buitenschilderwerk gebruik te maken van hoogglanslak, dit wordt ook wel alkydverf genoemd. Let op een juiste mate van elasticiteit van de buitenverf en of deze past bij het te schilderen materiaal.

Kleur afspraken
Check altijd even of u niet te maken heeft met kleurafspraken die gelden in uw straat of woonwijk, zo weet u zeker dat u achteraf niet voor vervelende verassingen komt te staan.

Vakkundige uitvoering
Bij schilderwerk aan de buitenkant van een woning is het erg belangrijk dat het op professionele manier wordt aangebracht. Een goede kwalitatieve verflaag is gewoon vereist om zo de woning optimaal in staat te kunnen houden. Dus ook lastige details en plekjes dienen goed te worden beschilderd en er moet worden gewerkt met een juiste dikte van de verflaag om zo kwalitatief buitenschilderwerk te kunnen garanderen.

Wanneer u voor uw buitenschilderwerk een professionele schilder wilt inhuren, dan is het slim om vooraf schilder offertes van schilderbedrijven uit uw regio te vergelijken op prijs en kwaliteit. Zo kiest u eenvoudig voor de schilder met de beste prijs-kwaliteit verhouding.

Vergelijk hier eenvoudig en geheel gratis meerdere schilder offertes en bespaar op uw buitenschilderwerk!

Vragen

Dat mag altijd.

Dat kan zeker. De schilderbedrijven die bij ons aangesloten zijn voeren zowel binnenschilderwerk als buitenschilderwerk uit.
Prijzen voor buitenschilderwerk kunnen nogal verschillen per schildersbedrijf. Maar gemiddeld liggen prijzen zo tussen de €35 en €50 per uur. Er is vaak speciale verf nodig en ook extra materialen zoals bijvoorbeeld een hoogwerker.
Een winterschilder werkt doorgaans met speciale aantrekkelijke tarieven in de winterperiode. Dit omdat er in deze periode over het algemeen minder schilderwerk is, op deze manier kunnen er toch voldoende werkzaamheden uitgevoerd worden.