Wat doen kleuren voor uw ruimte?

Mike avatar

Mike op 17-08-2015

Als u een ruimte wilt schilderen kunt u met goed kleurgebruik de sfeer bepalen van een ruimte. In dit artikel bespreken we enkele schildertips om de optische eigenschappen van uw ruimte te veranderen.

Kleuren schilderen

Het gebruik van tinten en kleuren

Verschillende kleuren en tinten hebben ook verschillende effecten op een ruimte.

Wat doen lichte kleuren voor uw ruimte?

Als u gebruik maakt van lichte en heldere kleuren zorgt dit ervoor dat u de ruimte groter doet laten ogen. Dus lichtere kleuren zijn ideaal te gebruiken in kleinere ruimtes. Lichtere kleuren zorgen er ook voor dat uw kamer wat koeler aanvoelt. Deze koelere tinten (blauw of paars) zorgen er ook voor dat uw kamer wat wijder lijkt. Daarnaast kunt u ook kiezen om een muur donkerder en de andere muur lichter te schilderen, hierdoor creëert u ook een breder effect in uw ruimte. Ook uw plafond lijkt hoger te zijn als u gebruik maakt van een lichte kleur.

De effecten van donkere kleuren in uw ruimte

Mocht u een grote ruimte met veel natuurlijk licht hebben, dan is het een optie om de muren een donkere tint te geven. Deze donkere kleuren absorberen het licht waardoor de ruimte optisch wat verkleind wordt. Dit is ook een goede techniek om lange gangen optisch te verkorten, beschilder dan de achterste wand met een donkere tint. Let ook goed op de functie van de ruimte. Een wand waar u veel naar kijkt kan een donkere en rustige kleur goed gebruiken. Ook een slaapkamermuur moet rust uitstralen. En in een werkkamer kunt u wat experimenteren met opvallende tinten, aangezien hier veel actie plaatsvindt.

Nieuwe kleuren laten schilderen?

Een goede gespecialiseerde schilder kan u alles vertellen over kleurgebruik en kan bij u langskomen om de ruimte te bekijken en te beslissen wat het beste is voor uw situatie. Vergelijk verschillende schilders middels offertes, zo ziet u in een oogopslag welke specialist u de beste prijs kan bieden.

Het aanvragen van offertes is snel, gemakkelijk en bovendien geheel gratis en vrijblijvend!


Laat een reactie achter, vinden we leuk!