Waarom dakkapel schilderen?

Mike avatar

Mike op 15-06-2015

Het schilderen van uw dakkapel is belangrijk voor het onderhoud ervan. Hoe kunt u zorgen voor een mooi en goed geschilderde dakkapel?

Dakkapel schilderen

Waarom uw dakkapel schilderen?

Meestal wordt een dakkapel geschilderd als deze nieuw wordt geplaatst, of als het schilderwerk aan onderhoud of een nieuwe kleur toe is. Een goed aangebracht laagje verf beschermt u materiaal, zoals hout, tegen slijtage en allerlei andere weersomstandigheden. Regelmatig schilderen betekent dus niet alleen een betere uitstraling, maar ook dat u de levensduur van uw dakkapel verlengd.

Buitenschilderwerk

De buitenkant van uw dakkapel bestaat uit een aantal onderdelen welke allemaal geschilderd kunnen worden. Denk hierbij aan de kozijnen, ramen en betimmering zoals boeiboorden. Omdat uw dakkapel aan verschillende soorten weersomstandigheden wordt blootgesteld is het buitenschilderwerk van uw dakkapel iets vaker toe aan een nieuw laagje verf. Gemiddeld eenmaal in de vier jaar.

Prijs dakkapel schilderen

Wat kost het om uw dakkapel te laten schilderen? Reken op een prijs van ongeveer €40 per uur. Het kan zo zijn dat de schilder met een totaalprijs rekent. Deze prijs ligt gemiddeld tussen de €500 en €1000 per dakkapel, afhankelijk van de afmetingen.

Onderhoudsabonnement schilder

U kunt ervoor kiezen om een abonnement af te sluiten bij een schilder. In de afgesproken periode zorgt de schilder ervoor dat het uw woning goed wordt onderhouden en als dat nodig is, ook wordt bijgewerkt.
Het is aan te raden om het schilderwerk uit te besteden en niet zelf te gaan schilderen. Het schilderen van een dakkapel heeft namelijk invloed op de levensduur van de dakkapel. Als dit niet goed gebeurd, loopt u aan tegen onnodige kosten.

Besparen op een schilder

Het is eenvoudig op te besparen op een schilder. Het enige wat u hoeft te doen is offertes aanvragen van meerdere schilders bij u uit de buurt. Door offertes van schilder te vergelijken in prijs en kwaliteit kunt u tot wel 40% besparen. Het aanvragen van offertes is gratis en geheel vrijblijvend, u zit achteraf nergens aan vast.

Een dakkapel van kunststof of aluminium schilderen

Ook een kunststof of aluminium dakkapel kan geschilderd worden. Voordat er geschilderd kan worden, moet er eerst een primer worden aangebracht. De primer zorgt ervoor dat de verf goed hecht.


Laat een reactie achter, vinden we leuk!