Schilderwerk schuren en schoonmaken

Mike avatar

Mike op 06-11-2015

Visualiseert u de muren, kozijnen en deurposten al in hun nieuwe kleuren? Doorziet u het grote plaatje en heeft u in gedachten alles al geschilderd? Dan wordt het tijd voor de voorbereidingen. Bij goed schilderwerk mag een grote schoonmaak en eventueel grondig schuurwerk niet ontbreken.

Schilderwerk schuren

Schuren en schoonmaken voordat u gaat schilderen

Om er voor te zorgen dat u straks optimaal kunt genieten van de geschilderde muren, plafonds, deurposten en kozijnen is een grondige schoonmaak van alle oppervlakten die geverfd gaan worden nodig. Het is niet het leukste werk en het neemt behoorlijk wat tijd in beslag, maar qua schilderen gaat het spreekwoord, 'een goed begin is het halve werk', zeker op. Nu goede voorbereidingen treffen is dadelijk een geweldig resultaat.

Belangrijk bij schoonmaken en schuren schilderwerk

De ene oppervlakte is de andere niet en daarom heeft iedere ondergrond een andere aanpak nodig. Belangrijk bij alle ondergronden is het opvullen van oneffenheden in het te schilderen oppervlak. Zo verkrijgt u later een mooi, strak en glad resultaat.

Ook het ontvetten geldt voor alle ondergronden en is erg belangrijk. Door het oppervlak goed te ontvetten zal de verf beter hechten. Een voorbeeld van een goede ontvetter is St. Marc.

Zodra dit is opgedroogd kunt u beginnen met schuren, indien dit nodig is uiteraard. Houtwerk zal bijvoorbeeld altijd geschuurd moeten worden, maar de plafonds bijvoorbeeld niet (tenzij deze ook van hout zijn).

Na het schuurwerk kunt u het geheel schoonmaken en is het verstandig om het oppervlak in de grondverf te zetten, alvorens u begint aan het 'echte schilderswerk'. Door de grondverf zal de verflaag beter hechten aan het oppervlak.

Tijd verliezen of geld winnen

Schilderen en de voorbereidingen zoals het schuren en schoonmaken vergen veel tijd en zullen secuur moeten gebeuren indien u optimaal wilt kunnen genieten van het eindresultaat.

Sommige mensen kiezen er voor om alles zelf te doen, sommige besteden alles uit en weer anderen doen de ene helft, zoals het schuur- en schoonmaakwerk, zelf waarbij ze het schilderwerk aan vaklui overlaten.

Welke optie u kiest is afhankelijk van uw beschikbare tijd, uw vernuft om zelfstandig uitstekend schilderswerk te leveren en natuurlijk het budget.

Qua budget valt er winst te behalen, zowel voor het schilderwerk zelf als voor de voorbereidende werkzaamheden. Professionals kunnen alles voor u uit handen nemen zodat u er van verzekerd bent dat het eindresultaat perfect is, maar dan is het goed om te weten dat de ene professional de andere niet is. Onderlinge prijzen kunnen namelijk behoorlijk verschillen en door experts onderling met elkaar te vergelijken kunt u op eenvoudige wijze flink besparen op het schuur-, schoonmaak- en schilderwerk. In sommige gevallen kan u dit een besparing opleveren tot wel 40% van de totale kosten!


Laat een reactie achter, vinden we leuk!