Schilder ideeën? Laat je inspireren!

Mike avatar

Mike op 27-01-2016

De muren verven kan een enorme impact hebben op de sfeer in je woning. Zonder direct de halve woning te verbouwen of je interieur volledig te restylen, zorg je met een likje verf voor een compleet andere uitstraling van je woning. De meeste mensen kiezen bij het schilderen van de muren voor een effen muur, maar met dit artikel hopen we je te inspireren om eens voor iets anders te kiezen.

Strakke lijnen schilderen

Strakke strepen

Heb je een modern en strak interieur? Ga voor een gestreepte muur! Misschien verwacht je het niet, maar een gestreepte muur heeft aardig wat mogelijkheden. Denk out of te box; de strepen hoeven namelijk niet per se horizontaal of verticaal geschilderd te worden, maar kunnen net zo goed schuin of in een patroon aangebracht worden. De strepen zullen een bijzonder en strak effect geven. Denk ook goed na over de kleuren die je gebruikt. Zwart en wit benadrukken een minimalistische uitstraling, zachtere tinten brengen juist warmte en zorgen voor een knusse sfeer in de ruimte.

Ombre effect

Het ombre effect ken je misschien van haarkleuringen, nail art of gordijnen, maar met je muur kan dit natuurlijk ook. Het kleurverloop (van licht naar donker en vice versa) geeft een rustgevend effect, wat ideaal is voor mensen die een bijzondere muur wensen zonder een al te heftige uitstraling. Schilder de onderkant (of juist bovenkant) van de muur in een lichte tint en vanaf daaruit verticaal gezien steeds donkerdere tinten. Het beste gebruik je voor het ombre effect minimaal drie verschillende verftinten, maar je hebt uiteindelijk helemaal zelf in de hand hoe intens je de muur voorziet van het ombre effect.

Ombre effect

Een halve muur

Deze verftrend is erg populair, omdat het vrij simpel is maar toch een heel bijzonder effect heeft op een ruimte. Je verft de helft van de muur in de door jou gewenste kleur en het andere gedeelte hou je wit. Doordat je slechts een gedeelte van de muur verft zal de kleur niet snel overheersen wat zorgt voor een rustige uitstraling. Echte waaghalzen gaan nog een stapje verder en verven de muur niet horizontaal, maar bijvoorbeeld diagonaal voor een nog bijzonderder effect. Als dit een beetje teveel van het goede is kun je er natuurlijk ook voor kiezen om slechts een strook verf aan te brengen in plaats van een halve muur. Laat je fantasie de vrije loop en ontdek wat het beste bij de rest van het interieur past.

Halve muur

Geometrische vlakken

Hier moet je echt van houden anders wordt het al gauw te druk, maar je muur verven in geometrische vlakken geeft een heel bijzondere uitstraling. Met behulp van afplaktape en een gezonde dosis creativiteit is in principe alles mogelijk. Kies echter wel voor rustige verftinten zoals natuurtinten of pastelkleuren, anders wordt het al gauw iets teveel van het goede.

Geometrische vormen

Muurschilderingen

Je hoeft niet een geboren kunstenaar te zijn om je muur te voorzien van een muurschildering. Met allerhande sjablonen maak ook jij de mooiste muurschilderingen in een handomdraai. Keuze is er genoeg; bloemen, bomen, dieren, woorden, zinnen en diepzinnige teksten. Kies wat het beste bij jou past en zorg met een muurschildering voor een zeer persoonlijke touch aan je interieur.

Muur schildering

Heb jij zelf nog een schilder idee wat we hierboven niet benoemd hebben? Laat het ons weten via een reactie!


Laat een reactie achter, vinden we leuk!