Kleuren voor uw binnenschilderwerk

Mike avatar

Mike op 06-05-2015

Kleuren kiezen voor uw binnenschilderwerk is een leuke, maar vaak ook lastige taak. Hoe kunt u de perfecte kleur voor uw binnenshuis kiezen?

Kleur schilderen

Kleuren binnenschilderwerk

Wanneer u kleuren gaat uitzoeken voor uw binnenschilderwerk, dan is het aan te raden om rekening te houden met de functie van de ruimte die u wilt schilderen. Zo is het verstandig om voor uw slaapkamer voor rustgevende kleuren te kiezen waardoor u goed kunt slapen.

Probeer verfkleuren uit

Wanneer u zeker wilt zijn van uw keuze kunt u van verschillende verfsoorten een kleurstaal bestellen op A5-formaat. U kunt de kleurstaal vervolgens tegen het oppervlak houden wat u gaat schilderen en de kleur bij daglicht én kunstlicht beoordelen. Als u tussen meerdere tinten twijfelt, kunt u het beste kiezen voor de lichtste tint. In werkelijkheid valt een kleur vaak donkerder uit dan op het staalkaartje.

Effecten van kleuren

Bij het schilderen van uw huis, kunt u door het gebruik van donkere en lichte kleuren invloed uitoefenen op de beleving van ‘ruimte’. U kunt dus door verschillende kleuren te gebruiken een ruimte groter, smaller, hoger of breder laten ogen. Wanneer u bijvoorbeeld een hoog plafond schildert met een donkere kleur, lijkt het plafond lager.

Effect kleur muren

Kleuren per ruimte kiezen

Slaapkamer schilderen

U wilt in uw slaapkamer graag een ontspannende en rustgevende sfeer creëren. Dan kunt u kiezen voor de volgende kleuren: groen, wit, bruin of pasteltinten zoals lichtroze of zachtgeel.

Badkamer schilderen

In de badkamer wordt vaak gekozen voor een fris en rustgevend effect. Kleuren die hierbij passen zijn: blauw, wit , lichtroze, lichtgroen en lichtbruin.

Woonkamer schilderen

Wij raden aan om uw woonkamer te schilderen met een witte, roze, bruine of grijze tin. Deze kleuren hebben een neutraal, behaaglijk en ruimtelijk effect.

Keuken schilderen

In keukens worden er vaak kleuren gecombineerd. Zo worden wit en zwart vaak gecombineerd met rood, groen en geel. Deze kleuren hebben een actief karakter en worden in verband gebracht met eetlust.

Kantoor schilderen

Kies voor uw kantoor voor een groene, witte, zwarte, rode of grijze kleur. Deze kleuren hebben een inspirerend, fris en spannend effect.

Kleuren combinaties

- Wit: te combineren met alle andere kleuren
- Zwart: te combineren met wit en felle kleuren
- Rood: te combineren met ‘warme’ kleuren zoals oranje en geel
- Groen: te combineren met bruin, blauw en geel
- Blauw: te combineren met wit, grijs en groen
- Bruin: te combineren met geel, oranje, fris blauw en groen
- Roze: te combineren met wit, blauw en groen
- Paars: te combineren met groen, oranje, wit, zwart en grijs
- Grijs: te combineren met felle kleuren
- Oranje: te combineren met zeeblauw, wit en rood
- Geel: te combineren met zeeblauw, wit en rood

Schildert u zelf of toch uitbesteden?

Als u ervoor kiest om zelf te schilderen, wees er dan zeker van dat u de nodige ervaring heeft en dit met de nodige precisie kunt uitvoeren. De uitvoering van het schilderwerk is uiteraard van grote invloed op het eindresultaat. Daarom wordt binnenschilderwerk vaak uitbesteedt aan professionele schilders.

Een goede schilder vinden is erg belangrijk. Wij adviseren u dan ook om altijd meerdere offertes op te vragen van schilders. U kunt dan gratis en vrijblijvend meerdere schilders uit uw regio met elkaar vergelijken en zo de juiste keuze maken. Daarnaast kunt u door te besparen ook nog eens tot 40% op uw schilderwerk besparen!


Laat een reactie achter, vinden we leuk!