Badkamer verven, waar op letten?

Mike avatar

Mike op 03-08-2015

Uw badkamer verven is lastiger dan dit op het eerste gezicht lijkt. U moet rekening houden met waterdamp, condensatie en waterspetters. Wij leggen u uit waar u allemaal op kunt letten tijdens het verven van uw badkamer.

Badkamer schilderen
Uw badkamer heeft waarschijnlijk pleisterwerk, wandtegels of gipskarton. Wanneer u gipskartonplaten heeft is het belangrijk dat deze vochtwerend zijn. De waterafstotende kwaliteit van uw afwerking is in de badkamer erg belangrijk.

Primer badkamer verven

Op nieuwe ondergronden is een primer echt noodzakelijk. Ook bij bestaand schilderwerk of herstelwerkzaamheden raden wij het gebruik van een primer aan. Let er wel op dat u de juiste soort kiest. Bij pleisterwerk heeft u gewone primer voor binnenmuren nodig, bij watervast gipskarton kiest u het beste een solventgedragen muurprimer die u ook binnen mag gebruiken.

Bij het aanbrengen van de primer dient u de ruimte goed te luchten, er komen namelijk onaangename dampen vrij. U kunt daarna afwerken met een muurverf.
Als u wandtegels over verft, heeft u ook een primer nodig. Neem een primer die geschikt is voor gladde oppervlakken en werk deze hierna af met lakverf. Voor de renovatie van wandtegels kunt u een systeem toepassen op het gedeelte buiten de douchecel, binnen in de douchecel is het verstandig opnieuw te betegelen.

Verfsoorten voor in de badkamer

Kijk voor dat u een verfsoort koopt goed op de verpakking of deze verf wordt aanbevolen voor badkamers. Op deze manier bent u er zeker van dat ze waterbestendig zijn. Ook zijdeglansverf is goed, deze kunt u zonder problemen afwassen.
Voor uw badkamerdeur, ramen, kasten en verwarming in uw badkamer kunt u lakverf en een primer gebruiken. Als uw radiator bestaat uit metaal dient u deze te voorzien van een primer welke bestand is tegen roest.

Verf uw douchecel niet!

Wij raden u af om in de douchecel zelf te verven, er is hier onvoldoende weerstand tegen hete dampen.

Voordelig uw badkamer verven

Als u geen zin heeft deze werkzaamheden uit te voeren, of u wilt er gewoon zeker van zijn dat het goed gebeurt, kunt u een professionele schilder inschakelen. Door offertes te vergelijken van schilders bij u uit de regio kunt u ook nog eens flink besparen. Het aanvragen en vergelijken van schilder offertes is snel, gemakkelijk, gratis en geheel vrijblijvend. U zit dus nergens aan vast en kunt op uw gemakje de juiste keuze maken.

Dit artikel is gebaseerd op informatie van de bouwsite Livios.be, meer specifiek over het onderwerp: lees het originele artikel!


Laat een reactie achter, vinden we leuk!