Binnenschilderwerk

Met het juiste binnenschilderwerk kunt u eenvoudig zorgen voor een mooie en goede basis wat betreft de uitstraling van uw huis. Met de juiste voorbereiding en uitvoering bent u verzekerd van een strak eindresultaat.

Binnenschilderwerk

Functies van binnenschilderwerken

Bij binnenschilderwerken kan worden gedacht aan het schilderen van plafonds, muren en kozijnen in huis. Maar denk verder bij binnenschilderwerk ook aan het schilderen van een trap, hal, slaapkamer, woonkamer, heel huis of nieuwbouw woning of appartement of bepaalde ruimtes die een aparte behandeling behoeven, zoals bijvoorbeeld een badkamer, of toilet.

Veel mensen denken dat binnenschilderwerk alleen een esthetische functie beslaat, niet gek want wat natuurlijk voornamelijk opvalt is dat een ruimte met een likje verf al snel een bepaalde persoonlijke sfeer in huis kan brengen. Maar goed verzorgd binnenschilderwerk vervult daarnaast ook nog een aantal andere functies zoals:

Extra slijtage bescherming
Denk hierbij bijvoorbeeld aan een houten vloer of trap. Deze worden dagelijks vaak veel belopen. Wanneer deze zijn voorzien van een goed aangebrachte verflaag, zullen ze aanzienlijk minder snel slijten en dus langer mee gaan.

Vocht bescherming
Veel mensen denken dat de kwaliteit van schilderwerk binnen in huis minder van belang is in vergelijking met buitenschilderwerk, maar dit is niet geheel waar. Binnen ontstaat er namelijk vaak veel vocht en waterdamp, denk aan verwarmingen, de keuken waar wordt gekookt en de badkamer waar wordt gedoucht. Een goede laag verf beschermd materialen tegen intrekking van vocht.

Voorkoming van schimmels
In ruimtes waar doorgaans veel vocht voorkomt, zoals badkamers en kelders kan een goede verflaag er voor zorgen dat er geen schimmel ontstaat.

Kosten voor binnenschilderwerk

Doorgaans worden de kosten wat betreft binnenschilderwerk berekend per vierkante meter. De gemiddelde prijzen komen uit op ongeveer:

- €30 per vierkante meter voor het verven van kozijnen en deuren met dekkende verf
- €10 per vierkante meter voor schilderwerk met latex, ook wel sauswerk genoemd
- €6 per vierkante meter voor spuitverf, vaak gebruikt voor plafonds en muren

Wanneer een binnenschilder werkt met een prijs per uur, dan zal die gemiddeld uit komen op zo'n €35 per uur.

Het is aan te raden om voorbereidend werk alvast zelf uit te voeren, denk hierbij aan het afdekken van meubilair, vloeren en plinten, en ook aan het schuren en vetvrij maken van de ondergrond.

Verschillende verfsoorten

Voor binnenschilderwerk gebruikt een schilder vaak acrylverf, dit is een verf op waterbasis. Deze soort verf geeft bijna geen geur af en droogt relatief snel. Het is verkrijgbaar in dekkende vorm, maar daarnaast ook als transparante lak of beits.

Wanneer u van plan bent om binnenschilderwerk te laten uitvoeren door een schilder, dan is het slim om offertes van diverse schilders met elkaar te vergelijken op basis van prijs en kwaliteit. Zo kunt u namelijk besparen op uw schilderskosten en ook gemakkelijk kiezen voor het schildersbedrijf dat goed aansluit op uw prijs-en kwaliteitswensen.

Vragen

Dat mag altijd.

Ja dat kan zeker. De schilders die bij ons zijn aangesloten voeren zowel binnenschilderwerk als buitenschilderwerk uit. Het is zelf voordeliger om dit dan ook in een keer door het schildersbedrijf te laten uitvoeren.
Binnenschilderwerk wordt vaak per m2 berekend. Voor precies werk zoals het verven van kozijnen en deuren met dekkende verf wordt zo'n €30 per m2 gerekend. Voor sauswerk zo'n €10 per m2. En voor spuitwerk zo'n €6 per m2. Vergelijk echter altijd meerdere schilders, zo kunt u gemakkelijk kiezen voor de schilder met de beste prijs!
Ja dat is mogelijk. De meeste schilders doen ook behangwerken. U kunt dus behang laten verwijderen of nieuw behang laten aanbrengen.