Appartement schilderen

Een appartement schilderen kan een behoorlijk grote klus zijn. Zeker wanneer het schilderen op de juiste manier en met de juiste voorbereidingen wordt gedaan kan er een hoop tijd in gaan zitten. Maar nauwkeurig aangebracht schilderwerk zorgt wel voor een net afgewerkt resultaat met een bepaalde uitstraling.

Appartement schilderen

Voorbereidingen bij schilderen van appartement

Wanneer een appartement geschilderd gaat worden zijn er een aantal zaken waarmee rekening gehouden dient te worden. Er moet worden nagedacht over de kleur en de soort verf waarmee geschilderd gaat worden. Verder is het ook belangrijk om een aantal voorbereidingen te treffen zodat er efficiënt en goed geschilderd kan worden. Zo wordt het meest optimale schilder resultaat bereikt.

Kleur kiezen

Welke kleur kiezen? Die vraag kan het beste worden beantwoord door te kijken naar de sfeerbehoefte voor ruimtes in het appartement. Zo zal in er in de woonkamer doorgaans meer behoefte zijn aan een wat meer knusse en warme sfeer. Dit kan worden bereikt door te schilderen met wat meer warme en donkerdere kleurtinten. In de keuken of hal kan dan weer prima voor wat frissere en meer energieke kleuren worden gekozen. En in de badkamer en slaapkamers in het appartement is het aan te raden om te gaan voor kleurtinten die het gevoel van ontspanning en rust stimuleren.

Verfsoort

Appartementen worden over het meestal geschilderd met latex verf. Deze soort verf is erg populair vanwege de mogelijkheid om de verf eenvoudig in zowat elke gewenste kleur te mengen. Daarnaast is latex verf ook eenvoudig aan te brengen op de muren en plafonds in een appartement.

Overige voorbereidingen

Verder is het ook van belang om gaten, spleten en andere oneffenheden te egaliseren met opvulmiddel en na droging netjes vlak af te schuren. Daarnaast is het natuurlijk wel handig om alle benodigde verfspullen in huis te hebben en dat van te voren alle niet te beschilderen onderdelen en oppervlaktes netjes worden afgedekt en afgeplat met folie en afplaktape.

Appartement laten schilderen

Veel mensen laten een grote schildersklus zoals het schilderen van een appartement over aan een professionele schilder. Deze kan dankzij zijn ervaring en kennis efficiënt en snel werken en zorgt ervoor dat alles netjes afgewerkt wordt. Het is in zo'n geval aan te raden om meerdere appartement schilder offertes aan te vragen en vergelijken op prijs en kwaliteit. Zo kunt u namelijk eenvoudig besparen!

Het aanvragen van offertes werkt zeer eenvoudig, snel en is bovendien geheel gratis en vrijblijvend!

Vragen

Dat mag altijd.

De kosten voor het schilderen van een appartement hangen natuurlijk af van de grootte van het appartement, de kosten per m2 liggen zo tussen de €20 en €40. Het is echter relatief voordelig om grote hoeveelheden schilderwerk in één keer te laten doen.
Ook de buitenkant van een appartement kan worden mee geschilderd. Vrijwel alle schilders doen binnen- én buitenschilderwerk.
Ja, de meeste schilders doen ook behangwerken. Ze kunnen oud behang voor u verwijderen en eventueel nieuw behang aanbrengen.